Oppmåling: Dugnad i Nybrufossen i mars og april

Bølgeprosjektet vårt i Nybrufossen er kommet så langt at vi skal måle opp elvebunnen.

Det er klargjort forankringspunkter på begge sider av elva, og kjøpt inn 800 m tau og diverse utstyr.  Planen er å manøvrere en raft ved hjelp av tre taustrekk på tvers av elva (se bildet). I raften er det to padlere og oppmåler, og det er planlagt tre personer på hver side for å manøvrere raften med tausystemer. Personellbehovet er altså 8-9 personer.

Manøvreringen av raften må bli dugnadsarbeid, oppmåler må vi regne med å betale for. Vi håper å få gjort mye i løpet av en helg, med klargjøring fredag og så to lange dager.

Kraftselskapene har vedlikeholdsperioder i uke 12 – 15. Da har vi i utgangspunktet lav vannføring, og EB er innstilt på å gi oss ytterligere reduksjon på 20 m3/s den helgen vi trør til.

Vårens ankomst er alltid usikker, når er det lite nok is i fossen, når kommer snøsmeltingen osv. EB regner det som uaktuelt å få til noe særlig etter 15. april. Vi trenger dugnadsarbeidere med elveerfaring som kan delta en eller to av følgende helger: 25. – 27. mars, 1. – 3. april, 8. – 10. april.

Er du interessert i å være med kan du melde fra til prosjektleder Odd på E-post:oddj-a-resser.no  eller på mobil 481 seks seks 228

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>