Det blir alvor…

Ramma er snart klar. Her skal fossen formes.

Nå starter det for alvor. I Northwest Hydraulic Consultants sin lab i Edmonton, Kanada, snekres det om dagen.Nybrufosse gjenskapes så detaljert NHC og KPK klarer å få det til. Modellen, på drøyt 16 meter, skal brukes til å finne ut hva vi må gjøre med avslutningen på Nybrufossen. I dag er det et ekkelt høl, vi jobber for en bølge vi kan surfe med kajakk.

26. april ble kontrakten undertegnet, og arbeidet startet umiddelbart. 6. juni skal første utkast til rapport foreligge, den er grunnlaget for reguleringsplanen som skal gjennom behandling i kommunen og også ut på offentlig høring.

Om modelleringen skriver NHC: The main objective of the physical model study will be to create an advanced playwave feature on the Numedalslaagen River by restructuring the ledge at the downstream end of the upper pool. The physical model will be used to evaluate playwave performance over a desired range of target river discharges (40 m3/s to 140 m3/s) and, if necessary, to mitigate any hydraulic issues resulting from the proposed modifications.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Det blir alvor…

  1. Ingar says:

    Dette er bra! Profesjonell lab hos NHC, ant de beste vi kunne få. Flott sak Odd, ser fram til fortsettelsen når vannet strømmer i modellen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>