Vannhøyder – Water heights

Takket være været. Sommeren 2011 ble litt bløtere enn vi satte pris på. En av konsekvensene av været er at det ikke har vært mulig å få målt vannhøydene vi trenger på vannføringer mellom 40 og 140 m3/s. Midt i januar så det imidlertid ut til at det skulle kunne la seg gjøre, under en planlagt vannsføringsreduksjon i Lågen. Nye vannmålere ble designet, laget og skrudd på plass. Og jo nærmere datoen vi kom, jo kaldere ble det. Fredag 3. februar, den dagen vannføringsreduksjonen startet, begynte isen å bygge seg på elvebunn og grunne steiner. Lørdag morgen var det så mye is at vannhøyder og video ikke kunne brukes. Opp med målerne, og nå er de klare til å settes ut for neste forsøk. Jada, vi får erfart at det er en utendørs idrett vi driver, prisgitt elementene på alle måter. «You may take up indoor badminton, then you can control the climate» sa TC her en sommer… Det som blir spennende er å se hva denne forsinkelsen gjør med prosjektets fremdrift.

The summer of 2011 was slightly wet. Really wet, so we havent seen the red dots marking gauge positions since last june. No chance to shot water heigts in the lower part of the target range, 40 – 140 cms. However, due to a crappy winter (warm…) and a planned decrease in river discharge this month, the opportunity arose. New gauges were made and mounted, and positions fixed. And then – the first cold spell of the winter, causing anchor ice to form rapidly. By Saturday morning it was obvious that whatever readings and footage we got, it had to be discarded. So gauges were pulled out, nuts put back on, and all is ready for when Anchor Ice lets go in a month or so. The interesting thing is to see what this delay will do to project timeline. The annoying thing is that just now the temperature is back to a comfy -1, and river discharge is down…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>